Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Inglorious "Eternal Chaos"

av rune stordahl

A3266247207 16Selskap: Via Nocturna

Release: 15.11.2015

Polsk mikstur av Black Metal og Death Metal med fokus på melodi.

Bandet har holdt på siden 2002 og Eternal Chaos er dere andre album, men bandet er et nytt bekjentskap for min del. Presseskrivet plasserer dem i Black Metal-båsen, men det er ikke en helt presis sjangersetting. Her er det vel så mye riffing som kan minne om Melodic Death Metal med en teknisk vri, samt noen impulser fra mer tilgjengelige sjangrer.

Skiva starter bra, med en aggressiv snert og god intensitet, men det virker som de brenner mye av kruttet til å begynne med, for Eternal Chaos mister etterhvert en del slagkraft. Materialet er forsåvidt av jevn kvalitet, men det er bare tidvis at de glimter til, og det holder ikke i lengden. Låta Word starter eksempelvis på brutal manér og kan minne om Marduk rundt årtusenskiftet, men låta faller kjapt sammen og blir en kjip affære med mye dårlig riffing. De kommer seg riktignok ovenpå et par plasser senere i låta, men som sagt; det holder ikke at det bare er unntaksvis at materialet vekker interesse.

Det som teller i favør av Inglorious er lyd og produksjon, som kler materialet bra. Raspevokalen fungerer bra til musikken. Fiolinen i den ene låta gir mersmak og det hadde vært interessant å høre den inkorporert på flere av låtene. De har også en evne til å lage veldig varierte riff, men som likevel ofte passer sammen (kvaliteten er det dog så som så med).

Personlig har jeg alltid hatt et godt øye til musikkscenen i Polen, men trioen i Inglorious hører ikke til blant det beste landet har å by på.

Inglorious@Facebook

4/10

Tracklist:

  1.  Intro
  2.  My Death
  3.  Masowa mogiła
  4.  The Next Step
  5.  Otchłań
  6.  Manifesto
  7.  Word
  8.  Eternal Chaos
  9.  Otchłań II
  10.  Cień