Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Soulhealer "Bear the Cross"

av arni sørlie

Btc CoverSelskap: Pure Legend Records

Release: 17.10.14

Når det dukker opp finske band er jeg ikke sen med å dryle det i spilleren, for Finland kan musikk! At de promoteres med melodiøs heavy metal gjør meg litt ekstra nysgjerrig, for jeg husker godt når Machine Men kom med et par plater, og det likte jeg godt. Kan Soulhealer måle seg med sine artsfrender?

Soulhealer@Facebook

At de er melodiøse skal jeg her bare få bekrefte, for det kommer gjennom hele platen flotte refrenger, bridger, vers og ikke minst soloer. Det er veeeldig klassisk heavy metal dette, og ofte ligger de i midtempo-klassen. Nå og da kjører de det opp, og innimellom får man litt mer nedpå grooves.

Det er ikke vits i å trekke frem enkeltlåter her, for totalt sett er egentlig alle låtene på sin måte veldig bra lagt og satt sammen, det flyter veldig godt! Det finnes lite originalitet, men trenger det alltid være det, er det ikke lov å verdsette en skikkelig god streit heavy metal-plate? Liker man Scanner, tidlig Tad Morose, Jag Panzer, og alle de store klassiske, da vil denne sitte som et skudd……MEN, ja det er et men her!

Vokalen, den er det store men-et. Jeg vil gå så langt å si at det er litt enten eller; enten digger man eller så finner man ikke helt plass i øret til denne karakteristiske stemmen. Det synges helt greit, kanskje ikke heeelt der oppe blant eliten, men sånn at det holder. Selv falt ikke Joris vokal i box hos meg, jeg savnet litt high pitch power screams og syns det blir for mørkt på en måte. Til gjengjeld syns en kamerat at det var helt kurant stemme, og at den passet utmerket.

Peronlig syns jeg denne presenterer bandet best, enjoy:

Så, hva skal jeg da sette på karakter…hmm..det er jo mye veldig fengende greier her…hmm..

7,5/10

Tracklist

  1. Unleash The Beast
  2. Bear The Cross
  3. The Journey Goes On
  4. Fall From Grace
  5. Dead Man Walking
  6. Thorns In My Heart
  7. The Viper’s Kiss
  8. Blinded By The Light
  9. Revealed
  10. Settle The Score