Karmøygeddon 24 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Bull "Redshift"

av yngve

BullSelskap: Earthmilk Records

Release: 06.05.15

Norske Bull er ute med skive, rock er stikkord.

Rocken er tung, melodiøs og ikke så ulik El Caco. Vokalen er noe annerledes, og jeg liker Bulls vokal veldig godt, en mørk litt rufsete renvokal.

Lyden er frekt fet, nydelig skrudd, ren og klangfull, samtidig som den klarer å formidle det tunge i musikken.
De groover og driver på, og det er da jeg liker Bull best, når de fyrer opp den ekstra motorene. De velger ofte å legge seg litt bakpå, og roe ned, det er også velfungerende, men jeg synes de gjør det best når de pakker inn ideene sine i en kraftig og stort lydbilde.

Favoritter? Jeg likte godt Redshift, og Wasting Away. Også den lekende grooven på House Of Mirrors gjorde godt. Denne låten er tuftet på enkle ideer, men bandet fikser å arrangere slik at det føles riktig hele veien. Ikke noe klimaks, men en jevnt god greie. 

Bull har flere uttrykk; det tunge, det litt baktunge og det fartsfylte. Samtidig låter alt Bull, om du skjønner, så det er ikke snakk om en veldig variert skive, men de har sydd sammen et album som på et plan er variert - clever.

Nå var ikke låtrekkefølgen lik på skiva og den tracklisten jeg har under her, mener jeg, så om jeg plutselig har en favorittlåt i anmeldelsen som ikke stemmer med tittel/låt, får det være :) Men gjennomgangstonen i teksten er der, at bandet fortjener syveren og har noe for de som liker slik tung norsk rock.

7/10

Bull@Facebook

Tracklist:

  1. Grandmasters Ode
  2. Dropout
  3. Dead For So Long
  4. Wasting Away
  5. House of Mirrors
  6. Release the Clown
  7. Back to the Beginning
  8. Red Shift
  9. Promised Land