Conjuring Fate "Valley Of Shadows"

av arni sørlie

15356714 1256585264387291 2504576923259739486 NSelskap: Pure Steel Records

Release: 09.06.17

Klassisk heavy/NWOBHM fra Nord-Irland.

Fra Nord-Irland kommer Conjuring Fate, men stilen er langt fra irsk folkemusikk, og inspirasjonene er helt klart fra naboøyen, England. De ga ut ep-en House on Haunted Hill i 2014, og det er første fullengder vi her får i spilleren.

Infoskriv bruker heavy og power som sjangerbetegnelse, men jeg tar meg friheten til å bytte power med Nwobhm. Riffene, melodilinjene og kompet….det er solide mengder Nwobhm i bunn her. Joda, de har nok litt mer fuzz i gitaren enn Anglewitch, Diamond Head og Tygers Of Pan Tang, men musikkmessig er de helt klart i nevnte bands landskap.

Det er pådriv og fengende grooves som best beskriver Conjuring Fate, og at de kan bygge låter skal man ikke slå tvil om. Ta for eksempel A Primal Desire, en av de de låtene som har den superklassiske oppbygningen som mange av heavy- og Nwobhm-bandene bruker. Gitar i fokus med fete riff, vers med god plass til vokal, og flott bridge inn til et kjempecatcy og melodiøst refreng. Ikke ulikt mange av låtene på Valley Of Shadows

Conjuring Fate@Facebook

Vokalist Tommy Daly ble mitt største ankerpunkt på denne platen, for det ble litt sånn som jeg føler det er med vokalister som Blaze Bayley; enten liker man det eller så blir det feil. Det synges på ingen måte dårlig, men noen låter kler Tommy bedre enn andre i mine ører. På de kjappeste og mest heavy låtene ble det ikke metal nok, men på de mer midtempo låtene, der satt det helt 100. 

Det er helt klart en plate som appellerer sterkest til dem som er blodfan av den klassiske heavyen. Men ikke la deg skremme om du er litt lei, og føler det er mye likt, for Conjuring Fate har noen svært fete partier man bør bite seg merke i. Land Of The Damned er perfekt eksempel på dette, men noen vil kanskje mene at det er litt vel Maiden? Introen på tittelkuttet, påfølgende av et skikkelig galopp-riff med tilhørende melodiøse leadlinjer på topp, og alle soloene som virkelig gjør dem verdig sjangeren, riffene, refrengene. Liker man band jeg har nevnt, litt Helloween, og ikke får spasmer av Tokyo Blade….kjør på , få i hus!!

6,5/10

Tracklist:

 1. Our Darkest Days
 2. Marching Dead
 3. Dr. Frankenstein
 4. Land of the Damned
 5. Chasing Shadows
 6. A Primal Desire
 7. Trust No One
 8. Apocalypse
 9. House on Haunted Hill
 10. Mirror Mirror
 11. Backwoods Witch