Crescent "The Order Of Amenti"

av yngve

26994229 1493961757319429 485498671436846220 NSelskap: Listenable

Release: 19.02.18

Pyramidemetal, extrem sådan.

Bandet er rett og slett fra Kairo i Egypt og spiller dødsmetal ala Nile, så Crescent har ihvertfall opprinnelsen på stell i forhold til å fronte denne typen metal :). Coveret indikerer at de er opptatt av mystiske guder og skikkelser, akkurat den biten starter jeg ikke noen utgraving på, men det ligger nok litt greier bak. Vi leser på Facebook at "...pertaining to our geographical position where ancient Egypt prevailed for centuries spreading knowledge and reaching higher levels of progression. Cleansing ignorance and darkness were Egyptians had perceived the meaning of life, judgement and resurrection, taught the world ancient enormous fields of science" og "...Crescent was born in 1999 while witnessing the embers of a dying world yet maintaining the strength of struggle/power to reflect to you the bitter truth (in hope of global awareness and unity of nations) till our message reaches every soul. This is portrayed in an apocalyptic extreme metal art that signifies the world’s status."

Crescent@Facebook

Produksjonen er akkurat sånn den skal være til slik teknisk dødsmetal, bra. Men veldig på det jevne, og selv om det er teknisk, er det veldig monotont og kjedelig over tid. Å gjøre noe kjapt og brutalt er bra det, men når man kjører mye av det samme gjennom en hel skive, blir jo det som er variert nettopp det motsatte.

Brutal growl, kjappe trommer, riff som ligger i dødsmetalland men som har enkelte svarte kanter, det er basically det det dreier seg om. Liker du slikt, at du konsumerer Nile og andre lignende band, hvorfor ikke? Her ble det litt feil i forhold til at det som sagt ble hektisk og fett, men veldig gjentakende over tid. Det handler jo bare om hva man liker, og hva som gir en noe, for dårlig er det ikke, og de spiller jo veldig bra.

6/10

Tracklist:

  1. Reciting Spells To Mutilate Apophis 
  2. Sons Of Monthu 
  3. Obscuring The Light 
  4. Through The Scars Of Horus
  5. The Will Of Amon Ra 
  6. Beyond The Path Of Amenti 
  7. The Twelfth Gate
  8. In The Name Of Osiris