Karmøygeddon 24 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Destruktor "Opprobrium"

av rune stordahl

A0397135519 10Selskap: 24.07.2015

Release: Hell's Headbangers

Riff-tung blanding av Death Metal og Thrash Metal i kaotisk forening fra Down Under.

Destruktor har jeg ikke fått med meg tidligere, men bandet har holdt det gående siden 1997 under dette navnet – uten at de har vært så voldsomt aktive på platefronten av den grunn. Opprobrium er bare deres andre fullengder på de årene og ellers har de gitt ut noen splitter og EP-er.

Helt solgt er jeg ikke, men de gangene de raser avgårde i firehundreogførti og blaster livskiten ut av stereoanlegget, er det vanskelig å holde seg noenlunde nøktern i sin musikknyting. De elementene som gjør skiva vellykket er et ryddig og klart lydbilde, i kombinasjon med en produksjon som har det nødvendige trøkket for denne type musikk.

Når jeg skriver «riff-tung» bør du lese: spekket med riff. Er det en ting Destruktor virker å holde hellig så er det troen på at barske riff gir tøffe låter, og at en «less is more»-holdning er for veikinger. Skiva tikker inn på rett over 33 minutter, men det er helt utrolig hvor mange riff de har fått frest igjennom på den tiden, uten at det føles ut som VM i å stable riff etter hverandre. Variasjonene deres i riff-stemning og riff-karakter må også berømmes. De er f.eks langt mer kreative enn Krisiun i sin måte å lage riff på, uten sammenligning for øvrig (eller jo, sammenlign litt forresten. Noe av intensiteten syns jeg de har felles, når jeg tenker meg om).

Destruktor@Facebook

Oppsummerende synsing: Opprobrium er ei feststemt og livat skive som deler ut ballespark både i den ene og andre retningen, og vokser i bevisstheten for hver gjennomspilling, så det kan hende at man ikke bør legge seg ut for salg likevel. Sånn for sikkerhets skyld.

7/10

Tracklist:

  1. Priestiality
  2. Besieged
  3. Tyrants Condemnation
  4. Immaculate Deception
  5. Blood Poison
  6. Eradication
  7. Forever the Blood Shall Flow