Karmøygeddon 24 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Flukt "Holocaust"

av steinar selstø

Flukt E1427570179576Selskap: Skyburnsblack Records

Release: 23.02.15

Dette er Vennesla-duoen Flukts første utgivelse, og de stotrer seg fint gjennom sine første skritt. 

Det har nok ligget mye black metal fra 90-tallet på spillelistene til disse gutta opp gjennom årene. På Holocaust kombineres kjapp, necro black metal, med tydelige hint av gammel Darkthrone og spesielt Gorgoroth, med seigere og tyngre partier. Nettopp Gorgoroth gjorde en del av dette på sine tidlige skiver, så nyskapende er Flukt på ingen som helst måte. 

Flukt@Facebook

Lydmessig har man kommet greit i mål med dette hjemmesnekra og skranglete lydbildet. Det låter rått og røft og grimt. Samtidig er man overhodet ikke i nærheten av den atmosfæren de klassiske bandene og skivene fra 90-tallet hadde. Selvfølgelig er man ikke det …

Låtene er dog slettes ikke verst. Man velger det enkle fremfor det kompliserte hva arrangementer gjelder, overraskelser bus det ikke på, men man får fire låter som er lette å komme inn i og som fenger brukbart. Hvert enkelt spor har dessuten god nok identitet til at man ikke føler man hører samme låten gang etter gang. Kontrastene i tempo gjør seg også godt. 

Alt i alt en lovende førstesak. Dersom man har høye ambisjoner, må nok egenarten dyrkes i sterkere grad. Tiden vil vise hvorvidt det skjer eller om hele prosjektet faller i fisk, slik mangt et håpefullt nytt black metal-band har gjort tidligere. 

5/10

Tracklist:

  1. Frontline Brutality 
  2. Dødens Rike 
  3. Tomhet 
  4. Holocaust