Karmøygeddon 24 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Infernal War "Axiom"

av rune stordahl

Iw Axiom Cover 120x120mmSelskap: Agonia Records

Release: 17.04.2015

Tredjeskiva til polakkene byr ikke på de særlig store overraskelsene for de av oss som kjenner bandet fra før, men det spiller liten rolle når pakka de leverer er så barsk og brutal som den er her. 

Er du ukjent med Infernal War, kan jeg fortelle at det går i rå og hissig black metal med forgreininger til både thrash og death, og med et helsikes trøkk i produksjon og sound. De har stort sett kjørt flat pedal på sine tidligere utgivelser og det gjør de i stort monn her også, men innimellom tøyler de overraskende nok mitraljøsetempoet sitt. Og jo mer materialet fester seg, jo flere av disse partiene i lavere tempi legger jeg merke til. De har heldigvis ikke gått til samme skritt som Marduk (som ofte inkluderer seigere låter med varierende hell), for Infernal War er på sitt beste når de blaster seg inn i evigheten.

Infernal War@Facebook

Til å begynne med opplevdes skiva noe skuffende, og i skrivende stund har den heller ikke levd opp til forventningene. Når det er sagt kan jo det ha en sammenheng med at forrige skive var en helt hinsides bestialsk affære, og at det med årene har bygd seg opp noen helt urealistiske forestillinger om hva bandet skulle være kapable til å levere av sonisk terror. Så det tar jeg på min egen kappe. Har du ikke hørt noe av bandet forut – og foretrekker musikk som fronter det aggressive, voldelige og ubarmhjertige – er det bare å forberede seg på å bli fullstendig blåst overende. Infernal War pleier å ha den effekten på førstegangslyttende.

7.5/10

Tracklist:

  1. Coronation
  2. Militant Hate Church
  3. Into Dead Soil
  4. Paradygmat
  5. Nihil Prayer
  6. The Parallell Darkness
  7. Transfigure
  8. Eater of Hope
  9. Camp 22
  10. No Forgiveness
  11. Axiom