Limbonic Art "Spectre Abysm"

av steinar selstø

Limbonic Art Spectre AbysmSelskap: Candlelight

Release: 07.07.17

Nytt album fra Limbonic Art er selvsagt uhyre spennende! 

Det er gått syv år siden Phantasmagoria, det første albumet uten Morfeus. Savnes Morfeus? Ja, han gjør nok det, men samtidig klarer Daemon utmerket godt å komme opp med fete ting som ensom majestet. Spectre Abysm er blitt en finfin sak, om enn ikke helt på høyde med Limbonic Art på sitt absolutt ypperste. 

Limbonic Art@Facebook

Det er mindre rom for elektronikk uten Morfeus, naturlig nok, og desto større prosentandel ren metal. Det majestetiske og voldsomme elementet er likevel heldigvis til stede, noe blant annet starten av mektige Through the Vast Profundity Obscure vitner tydelig om. Fans av Limbonic Art blir dermed neppe skuffet. Man låter som seg selv, i all sin identitetssterke prakt. Det går fortsatt lynhurtig i mange partier, de gitardrevne melodiene er til tider regelrett utsøkte, man bryter opp med roligere og pompøse partier og vokalen er variert. 

Limbonic Art har denne deilige evnen til å lage enkelte ting man merker seg umiddelbart, gjerne de tremolobaserte melodiene, samtidig som skivene alltid inneholder nok finurligheter til at man har noe å tygge på før ting sitter skikkelig. Slik har det alltid vært, og slik er det også på Spectre Abysm. Det er dessuten noe helt eget ved hvordan en Limbonic Art-låt er skrudd sammen. Materialet er ikke nødvendigvis så fantastisk komplisert, men det eksisterer en dramatikk i låtene som er helt enorm. Låtene er jo gjerne nokså lange, og at man til tider makter å gjenskape uhyre fengslende dramatikk x antall ganger i løpet av ei låt er ikke rent lite imponerende. Omega Doom illustrerer poenget. Idet man tror låta er i ferd med å dabbe av og dø hen, dukker det et nytt parti opp som treffer midt i hjerterota. Og det skjer igjen, og igjen 

Skiva er proppfull av høydepunkter og kommer utvilsomt til å stå igjen som en av årets beste i min bok. Med Slagmaur, Condor og nå Limbonic Art leverer altså norsk metal atter et år der verdensklasse vises. 

9/10

Tracklist:

  1. Demonic Resurrection 
  2. Ethereal Traveller 
  3. Omega Doom 
  4. Requiem Sempiternam 
  5. Triumph of Sacrilege 
  6. Disciplina Arcani 
  7. Through the Vast Profundity Obscure