Karmøygeddon 24 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Red Mountains "Down With The Sun"

av yngve

11752512 735236616587094 2294144152428205847 NSelskap: Nasoni Records

Release: 01.09.15

Et stemningsfylt rockeband med innstikk av stoner.

Red Mountains@Facebook

De røde fjellene ligger og jokker i et relativt sedat landskap, men har også noen låter som tar tempoet greit opp. Faktisk var variasjonen veldig til stede på Down With The Sun. Der åpningslåten er veldig nede, kul og tung, er andrelåten tung og litt sludgy - og neste igjen, som er rockete, litt småbråkete kjellerrock. 

Sleepy Desert Blues og Silver Grey Skies synes jeg skilte seg litt ut, uten at de egentlig gjør det, for skiva har altså variasjonen intakt, og da er det vel mer snakk om at de ikke skiller seg ut :). Begge er svært bra, ihvertfall enkelte partier. Bandet leker seg med effekter og stemninger, men slik jeg hører det er det kun instrumentene som ligger til grunn, kun analoge innspill. Om jeg tar feil, bryr jeg meg ikke stort om det ;).

Stikkord for denne skiva er et litt syrete sound, mye flytende tyngde, enkelte melodiske perler inne i hver låt, og et band som vet å spille på følelsene. Eneste jeg ikke fikk helt taket på var vel rockeren, tredjelåten. 

Mulig dette blir for spaca for mange, men det er såpass tilgjengelig også, at du skal være temmelig streit og konservativ om du ikke er med :).
Snittet på skiva er bra, noen innslag var litt kjedelige, mens noe var fryktelig kult - sånn sett er det et midt på treet-album, men de har et uttrykk som jeg godt kan like. Tar du deg tid til å lytte, og takler et band som ikke direkte løper bortover, er sjansen for at de har noe å gi til stede.

6,5/10

Tracklist:

  1. Six Hands
  2. Sun
  3. Rodents
  4. Sleepy Desert Blues
  5. Silver Grey Sky
  6. Moral Panic