Banner Heavymetalno 23september2022 Summermetalfest Update

Saxon "St. George's Day ..."

av yngve

Saxon Start CoverFull tittel: "St. George's Day - Live In Manchester"

Selskap: UDR/Warner/TRIADA

Release: 17.03.14

Denne doble utgivelsen kom meg i hende uten tracklist, og kun disker med logo, tittel og cd I og cd II påført, jeg hadde med andre ord ikke mye å gå på. Men det var faktisk ganske kult å bare slenge skivene inn og finne ut hva som kom, en liten overraskelse med andre ord.

Jeg har hørt på Saxon siden jeg var guttungen, det vil si lengre enn mange dere lesere har levd, så jeg kan litt om Biff Byford og hans kompanjonger. Det som var litt kult med dette konsertopptaket var at det var variert, de spilte ikke bare klassikerne fra den første tiden (som jeg liker best), de beveger seg også greit inn i den siste halvdelen av 80-tallet og sper på med nyere materiale. 

Biff har en god tone med publikum, han prater greit med sin litt nasale stemme og geleider folket gjennom konserten. Spesielt kult var det når han lot publikum velge sang basert på feedback, og jeg klager ikke når And The Bands Played On kom med all sin prakt.

Saxon er Saxon, det er ikke så mye mer å si om det. Denne doble livegreia er mer enn godkjent, det er bra lyd, det er ok med liv og bandet leverer. Den er bedre enn mange andre liveskiver jeg har hørt fra gjengen, men ikke blant de beste. Det betyr ikke at dette nødvendigvis er en midt på treet-skive, men behovet for å ha alt som kommer er vel avhengig av om du er fanatisk eller ei. Jeg hadde ikke kjøpt denne om jeg ikke hadde fått den, men når jeg først mottok et ex var det veldig kult å snurre diskene.

6,5/10

Tracklist:

Cd I:

 1. Sacrifice
 2. Wheels Of Terror
 3. Power And The Glory
 4. Made In Belfast 
 5. Rock’n Roll Gypsy
 6. And The Bands Played On
 7. I've Got To Rock (To Stay Alive)
 8. Night Of The Wolf
 9. Conquistador
 10. Broken Heroes
 11. Guardians of The Tomb

Cd II:

 1. Never Surrender
 2. Ride Like The Wind
 3. Crusader
 4. Stand Up And Fight
 5. Dallas I PM
 6. 747 (Strangers In The Night)
 7. Wheels Of Steel
 8. Strong Arm Of The Law
 9. Denim And Leather
 10. Princess of The Night