Karmøygeddon 24 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Sonic Syndicate S/T

av yngve

Sonic Syndicate Digipak 27362518 FrntlSelskap: Nuclear Blast

Release:  02.07.14

Svenske Sonic Syndicate må man vel si har hatt bedre tider?

Ikke at musikken er dårlig, det jeg mener er at de nok har hatt bedre tider i forhold til å være populære og ha en tilhengerskare. Mulig jeg kjører total skivebom, for jeg er ikke på stell med denne formen for metal, mulig bandet spiller for fulle hus ennå. Men slik jeg plukker opp signalene, er nok den melodiøse over toppen og litt i bakevja. 

Sonic Syndicate følger oppskriften, uten at det betyr at de gjør som alle andre, men de blander harde saker med melodiske og fengende refrenger. Og det er ikke noe feil med dette, foruten at det nok er gjort før og at det beygnner å bli litt som grungen; en litt svekket base. Om jeg altså ikke tar totalt feil.

Sonic Syndicate@Facebook

Når det gjelder lyd og framføring er det bare velstand, det bunner som i så mange tilfeller på din smak, dine referanser. Dette er ok å henge med i en tid, men jeg får fort lysten på å spille noe annet. 

Ingen av låtene er direkte svake, ingen er heller bad assed bra, dette er et album som gjør jobben tenker jeg vi sier. Låtene jobber hardt, de treffer nok en del fans der ute, og det er det som betyr noe. Min dom må leses med en tung subjektiv undertone, for jeg kan ikke legge til side det faktum at jeg ikke fikk ståpels. En sekser får de, det skal de ha. Fansen tipper jeg glatt hadde smurt på ett og kanskje to poeng til, men jeg mener jeg er på trygg grunn når jeg sier at dette ikke er bandets beste...?

6/10

Tracklist:

  1. Day Of The Dead
  2. Black Hole Halo
  3. Long Road Home
  4. My Revenge
  5. Before You Finally Break
  6. Catching Fire 
  7. Unbreakable
  8. It Takes Me
  9. See What I See
  10. Bonus: Diabolical Work Of Art
  11. What We Shared
  12. Another Soldier Down