Karmøygeddon 24 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Sulphur "Omens Of Doom

av steinar selstø

Promo Image 300x300Selskap: Dark Essence

Release: 01.02.16

Sulphurs ekstremmetallbrygg er pur kvalitet, det er det ingen tvil om. 

Skiva åpner sterkt. The Force of Our Fall inneholder massevis av god metal, og man utfordres. Disharmoni, intense passasjer, kontraster, lite vokal i perioder … Det er flere elementer her, mye eller lite brukt, som er med på å gjøre låta konsentrasjonskrevende. Nødvendigheten av å være til stede mentalt under lyttinga gjelder ikke bare nevnte låt, men skiva som helhet. Omens Of Doom er innholdsrik. Jeg skal ikke påstå at låtene er skikkelig under huden ennå, men med ytterligere avspillinger regner jeg det som tilnærmet sikkert at de siste bitene faller på plass. Det føles i alle fall slik, for hver gang albumet er spilt har det vokst. 

Sulphur er dyktige til å balansere de ulike elementene, til å krydre subtilt og til å la låtene inneholde kontraster som ikke er enorme, men som likevel er der og beriker. Låt for låt kan skiva innledningsvis fremstå ensformig, men med tiden oppdager man egenarten i hvert enkelt spor. Kanskje kunne det vært større spennvidde på den ekstreme vokalen? Kanskje kunne noen av de melodiøse partiene vært mer minneverdige? Jo da, Omens Of Doom er ikke perfekt. Men den er forbanna bra, og tittellåta er aller best. 

Sulphur@Facebook

Produksjonen hadde jeg i begynnelsen ikke kjempesans for. Den er veldig distinkt slik at kompleksiteten i musikken kommer godt fram, men jeg syntes det låt i overkant skarpt og ønsket meg mer punch. Med tiden endret oppfatningen seg til at produksjonen er solid og kler musikken aldeles strålende. 

8/10

Tracklist:

  1. The Force of Our Fall 
  2.  Gathering Storms 
  3.  The Devils Pyre 
  4.  Plague and Pestilence 
  5.  Omens of Doom 
  6.  Rise of the Mushroom Clouds 
  7.  Alt Svartner