210525 Heavymetal No Bannerannonse Kg2022 80x500px

To Cast A Shadow "Winters Embrace"

av yngve

Q Ut3 MtfSelskap: Kolony Records

Release: 24.06.16

Doomdidumdum. Stemningsfylt som vanlig, proft og gjennomført.

To Cast A Shadow har jeg vært innom flere ganger, og nå foreligger det nytt album. Winters Embrace er litt forskjellig fra forgjengeren, det er en tanke mer nedtonet, kanskje litt mer i gata der Anathema havnet rundt midten/slutten av 90-tallet. I tillegg hører man tydelig inspirasjon, eller ihvertfall referanser, til Alice In Chains (vokal og noe musikk) på en låt som Bereft. Men mest av alt synes jeg dagens versjon av To Cast A Shadow kan minne om Anathema. Og det er ikke et dårlig skussmål. 

To Cast A Shadow@Facebook

Skiva er variert, og bruk av growl (fra den eminente Among Gods-/Syrach-vokalisten Kenneth) og kvinnevokal på noe av innholdet, faller Winters Embrace godt i smak. Kenneth har også tatt del i et par av tekstene. 

Produksjonen er prima, trøkket er der, melodiene er bevart og soundet er rett og slett fantastisk fett. En blanding av Paradise Lost og My Dying Bride kanskje? Mulig det er litt polert for noen, men det er et gjennomarbeidet lydbilde som bør falle i smak om du ikke absolutt må bruke nevene når du graver, ikke spaden. En del av gitararbeidet, disse tonene som ofte går over riffene, er også noe man kan henge på Paradise Lost.

Det som trekker litt ned er at det etter noen runder kan bli litt traust, da tenker jeg på tempovalg og en del like løsninger. Men soundet og stilen de har fordrer at de holder litt stramt i tøylene og ikke beveger seg for mye utenfor løypa. Pluss er for eksempel drivet på tittelkuttet, og bruken av growl der. Kombinert med kvinnevokalen diskes det opp med kremfylt doom. 

Dette er doom som nok appellerer til de av dere som vil ha denne tristessen i samspill med bra produksjon og et snev av tilgjengelighet. Noe doom er jo temmelig nedgravd, der er ikke To Cast A Shadow, de er lette å like, lette å henge med og et band jeg ser for meg kan legge igjen ganske kraftige spor innen sjangeren. 

Nå er det bare å komme på hvilken kvinnelig vokalist Gunnhild minner meg om på tittelkuttet, jeg hater jerntepper!!

7,5/10

Tracklist

  1. Seven Days
  2. Into Oblivion
  3. Bereft
  4. Darkest Thoughts
  5. When Death Comes
  6. Devils Hand
  7. Winters Embrace
  8. Unveiled
  9. A Secret Kingdom