Karmøygeddon 23 B

Tomorrow's Outlook "A Voice Unheard"

av yngve

Tomorrow's Outlook 18Selskap: Battlegod Productions

Release: 06.04.18

Nordlendingene er tilbake, seks år etter debuten.

Og det er også denne gangen power-/klassisk metal som gjelder, og av høy kvalitet. 

Tomorrow's Outlook@Facebook

Det er snakk om 71 minutter metal med hovedvekt på Maiden når de var på topp, og en tysk snert som både smaker Helloween og Primal Fear. Det er et mer episk band enn Primal Fear, Tomorrow's Outlook, det nevner jeg fordi Ralph Scheepers derfra synger på seks av låtene her. Og det er befriende å høre stemmen hans på noe annet enn disse litt kjedelige og repeterende metalriffene Primal Fear er kjent for. 

Produksjonen er bra, minner litt om Maiden den også, slik de var på Seventh Son kanskje, blanding med det og Powerslave. Komplimentalarm ;).

Tony fra Thunderbolt er en annen vokalist her, om han ikke knuser Ralph, setter han lista så høyt at få kan matche. Tony er utrolig, få er som den karen. Dere som har sett Iron Made'em live vet hva jeg snakker om. Så med denne fyren og Ralph er det på stell i vokalavdelingen. 

Låtene er klassisk skodd og har flust med krem og gull om du er her at du liker denne formen for metal. Jeg vil faktisk påstå at dette er et friskt pust i dag, hvor denne sjangeren ikke er så utpult. Men hadde Tomorrow's Outlook kommet med A Voice Unheard tilbake på tidlig 2000-tall, når det florerte med powermetal, hadde de stukket seg ut da også, og hevet seg over de fleste.

Gjennomarbeidet, gjennomtenkt, detaljert, gode låter og stilsikkert, dette er stikkord som jeg føler beskriver bandet. Og om de ikke finner opp en tøddel nytt, men serverer oldschool i prima drakt, har de knadd en deig som ble til bra boller ;).

Det kommer an på om du liker slikt selvfølgelig, men på en måte er dette en type grunnmur på alt vi liker, metallen karene stiller med representerer mye av det som ligger til grunn fra den tidlige metallen - som utviklet seg til andre stilarter etterhvert. Litt forfinet og litt lite innovativt, men en perle er fortsatt en perle.

Personlig er jeg der at jeg skjønner greia godt, dette er ikke powermetal, dette er heavy metal. Episk, melodiøst, tuftet på det vi vokste opp med på 80-tallet. 

Åtteren var jeg litt i tvil om, men de skal få den, er du fan av sjangeren tror jeg lett du er enig i at vi må legge oss der.

Hør på Fly Away under her, metal!

8/10

Tracklist:

 1. Within the World of Dreams 
 2. Descent
 3. Through Shuttered Eyes
 4. A Voice Unheard 
 5. Outlaw
 6. Times of War 
 7. The Enemy 
 8. One Final Prayer 
 9. Fly Away
 10. Nothing Shall Remain 
 11. Darkside of Aquarius (Bruce Dickinson-cover)
 12. Slave to the Evil Force (Aria-cover)