Merch Hmno 500x80 Punkter

Vandenberg's Moonkings "MKII"

av arni sørlie

21317410 794193957427152 1622120571565269312 NSelskap: Mascot Records

Release: 03.11.17

Retro i baksetet, riff i front!

Moonkings er ute med sitt andre slipp, og det er fortsatt retro tungrock som er hovedingrediensen. Mange kjenner nok Adrian Vandenberg fra Whitesnake, men ingen sammenligning forøvrig. Eller, tungrock/hardrock er jo en fellesnevner, men med Moonkings er vi sterkt tilbake på 70-tallet.

Moonkings@Facebook

Selv syns jeg det er en god dose sørstatsrock i dette, for mye av riffingen ligger i det landskapet, og hvem liker vel ikke noen fete riff? Og riffing, det er det som er hovedingrediensen av Moonkings. Et godt riff, og solid komp, hva mer trenger man? Jo, en god vokalist, og der treffer Jan Hoving spot on. Det er herlig når stemmer treffer så godt til musikken. Det var vel også forventet en del mer gitarrunking av Vandenberg himself, men her holdes det igjen, og det spilles akkurat det som skal spilles. Ikke noe briljering og show-off her. Tempoet ligger i hovedsak litt bakpå, så ikke noe jag og stress. 

Mange låter har riff og sammensetning man mye mulig drar kjensel på, uten at man nøyaktig kan si hvem og hva, men det er mye kjent. Hvis du plent skal ha en sammenligning, er det kanskje ok å si at det er en kombi av Blackfoot, AC/DC, og kanskje Led Zeppelin? Ahh, ta med norske Big Bang også da. Eneste som virkelig er en link til Whitesnake er den flotte balladen Walk Away

Litt andre saker finner man også, som f.eks den Kiss-vennlige All or Nothing. Energien i If you cant handle the heat er litt savnet på resten av platen, men ellers en grei skuring uten store overraskelser og krumspring. Liker man retrobølgen som velter over musikkscenen for tiden, der 60-/70-tallet er sterkt representert, da er dette bankers. Personlig ble det litt ensformig i lengden, så det blir en stund før dette settes i spilleren igjen. (PS! Dama elsker Greta Van Fleet, og hun syns dette var fett, men ble også lei etter en høring… "Arni, det var litt vanskelig å skille låtene").

6,5/10

Tracklist:

 1. Tightrope
 2. Reputation
 3. Angel in Black
 4. The Fire
 5. Walk Away
 6. All or Nothing
 7. What Doesn't Kill You
 8. Ready For the Taking
 9. New Day
 10. Hard Way
 11. Love Runs Out
 12. If You Can't Handle the Heat