Karmøygeddon 24 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Wretch "Warriors"

av yngve

Warriors Wretch 30597893 653777884 FrntSelskap: Pure Steel Records

Release: 05.12.14

I USA, nærmere bestemt Cleveland/Ohio,  finner man Wretch , et heavy metal-band med flere klassiske europeiske storhetene som inspirasjon, og sikker motivasjon. Iron Maiden, DIO, Helloween, Judas Priest….alle nevnt i promoskriv.

At bandet har hørt sin klassiske metal fra 80` tallet, og opparbeidet seg riktig sound og feel, det hører man fra første tone. Ble helt glad i heavynerven jeg, når jeg hørte introen, og påfølgende riff. Det oser Priest lang vei med gitarene og måten låten bygger seg opp. 

Wretch@Facebook

Det store spørsmålet er jo alltid, når det kommer til slike band, om vokalen holder en grei standard. Jeg fikk en liten rynke i pannen når Ron Emig åpner halsen, og dessverre vedvarte rynken platen gjennom. For å dra en sammenligning; jeg falt aldri for Blaze Bayleys stemme i Maiden, og det samme er det med Ron på Warriors-slippet. Nå er det nok en smakssak, men for meg ble det for platt og dødt. 

Rent musikalsk har Warriors en mengde langt over pari innslag. Gode låter, pådriv og masse tøft gitarspill, akkurat som sjangeren skal ha! For mange er dette sikkert litt for standard og plain heavy, men at band som Wretch holder liv i sjangeren på ekte vis, det trenger vi, for når vokalen ikke demper begeistringen min, og jeg får det musikalske inn, da blir jeg med Warriors godt påminnet på hvorfor jeg er så glad som jeg er i sjangeren.

6,5/10

Tracklist:

  1. Into Madness
  2. Sleepless Dreams
  3. The Ones
  4. Warriors
  5. Fallen From Grace
  6. Sacrifice
  7. All I See
  8. Swords and Stone
  9. Death of Innocence
  10. Never Alone
  11. Watching the World
  12. In Those Eyes
  13. Rain