Karmøygeddon 23 B

Cesar's Quest "From The Heart"

av yngve

Cesars Quest 18Selskap: Private

Release:23.05.18

Instrumentalt, progressivt, lekende, friskt. 

Og ikke minst melodisk. 

Instrumental musikk er vanskelig, for de fleste av oss trenger vokal for at vårt musikalske senter skal forstå musikk. Det bare er sånn. Noe mangler uten. 

Det som da er interessant for min del, som har hørt en del instrumentalmusikk i årenes løp, er hvordan en skive som dette klarer å holde på interessen. Ofte er det et evig gitarløp, kanskje med relativt fattig rytmikk bak, for det er veldig ofte gitarister som slipper instrumentalskiver :). Per Cesar gjør også dette, at gitaren er i fokus, men det musikerne han har med seg fikser vanvittig flott, er å levere prima løsninger på trommer (Jørgen) og tangenter (Nickolas). Per spiller selv bass. Det er drivet, friskheten, trøkket, det å skjønne hvordan man kan lage instrumentale låter så spennende at man ikke savner vokalen som er det avgjørende her. Jeg opplevde noe lignende med Karmøygitaristen Roger Pedersen for en tid tilbake, der låtene rett og slett holdes flytende uten vokal.

Cesar's Quest@Facebook

Lyden er fenomenalt fet, akkurat den fylden og varmen dette trenger, både i de rolige, melodiske partiene, akustiske, så vel som der det virkelig trøkker og hvor bandet progger ganske rått! Bare sjekk andresporet, Ka Koo Koko. Eller de knallbra gitarmelodiene på oppfølgeren, Heavenly. Eller de lengtende og laaange tonene som dominerer Endless Passion.

Fra å bare slippe kjipe halvminuttsklipp kom Per ut med hele halvtimen med musikk på Youtube for få dager siden. Bruk en halvtime til å sjekke en spennende musiker som sammen med et par spennende musikere fikser å holde ihvertfall meg godt plantet foran høyttalerne.

8/10

Tracklist:

  1. Diablo Disfrazado (Devil In Disguise) 
  2. Ka Koo Koko 
  3. Heavenly
  4. Vampiro
  5. Belleza De La Muerte (Beauty Of Death) 
  6. From The Heart 
  7. Endless Passion