Karmøygeddon 24 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Dead River Runs Dry "Hierophants of the Storm"

av yngve

A3414534873 16Selskap: Private

Release: 13.04.15

Jeg var nysgjerrig.

Et australsk band som ikke bruker digitale hjelpemidler, som ånder og lever for en mørk og eksperimentell musikalsk tilværelse, hm. Dette er extremt, organisk, delvis svart, også death, teknisk, rått, energisk.

Dead River Runs Dry@Facebook

"A charred black slab of ruthless venom that only Australia could spit out, Dead River Runs Dry's debut
album Hierophants of the Storm is an obsession with the annihilation of constraint, a savage reaction to
existence as determined by ignorance and an insight into further paradigms that are offered through experience alone..."

Og alt er som nevnt gjort uten samplinger og andre moderne innslag. 

"Devoid of drum triggers, programming, sample replacements, guitar amp patch simulations and other modern studio tools, all sounds on Hierophants were created with real amplification, field recordings, outboard equipment sonic conjuring and battery.

Klarer de da å sy sammen en så spennende pakke at alt det de kjemper for, alt det de proklamere, står seg bra? Er det uttelling? Vel, jo, det låter jo skittent og teknisk på en gang, det høres at de har røtter eller er inspirert av noe svart, at de også har en litt giftig form for thrash metal der inne, men veldig utfrika ble jeg ikke. Jeg likte det greit nok, jeg likte at de hadde denne litt Celtic Frost-ishe angrepsvinkelen på en del av gitararbeidet, jeg likte forsåvidt både den litt lyse thrash/svartmetalvokalen og growlen, men jeg vet atHierophants ikke er en skive som vil endre verden. Til det er det rett og slett for mye å velge i. 

Pluss for når de la seg skikkelig bakpå og ble tunge, og at de ofte hadde en melodi i de svartmetalske riffene sine. Det lille jeg har hørt av Immortal, eller av vokalen til Abbath, mener jeg å høre enkelte likheter av her. Kanskje er dette et band for de som liker denne gjengen?
For meg ble det ikke innertier, men jeg hører jo at dette har sin sjarm og at de gjør det de gjør bra. Det skal man ikke trekke for. Litt for og mot, litt avveining, og vi ender opp på en svak sekser, mulig sterk, kommer litt an på utgangspunktet til lytteren.

Mulig et litt rart bandnavn?

6/10

Tracklist:

  1. Initium - Immolating The Burden Of Hope
  2. Only Skies Remain
  3. Stormreaper
  4. Medicio de la Peste Negre
  5. Skull of the Wind
  6. Bow Your Head, Scum
  7. Revenge Upon Fate
  8. Hyperic Vortex
  9. By Hook or by Crook
  10. For the Fallen