Hybreeeeeed

av yngve

A3393623341 16Red Harvest slapp for en tid tilbake en ny versjon av Hybreed, re-release med en livegig som bonus. Dette intervjuet er litt på overtid, som det meste, men det er vel verdt å sjekke ut, og om du ikke har trukket skiva i hus er det definitivt noe du bør vurdere. Red Harvest er ett av de mest særegne banda vi har, ikke bare skiller de seg ut i den norske metalfaunaen, de var også pionerer og var tidlig ute med å spille denne tunge, industrielle metallen.

Hybreed, som gjorde inntrykk på mange når den kom ut, for over tjue år siden ;). Hvorfor valgte dere å remastre og re-utgi akkurat denne?

Thomas (bass): "Hei Yngve. Dette er ikke noe vi har valgt selv. Det er en kar fra Frankrike som heter Damien Luce som står bak denne reutgivelsen. Han er en fan og kompis av bandet. Han startet for noen år siden en label som han valgte å kalle Cold Dark Matter Records .
Når han spurte om han kunne utgi Hybreed på nytt sa vi enkelt kjør på. Denne prosessen er helt og holdent hans greie, men det er jo veldig hyggelig for oss at noen vil reutgi en skive fra 96."

Hva er storyen på coveret? Nå skal ikke jeg avsløre at jeg synes coveret på originalen var så veldig spennende ;), men dette nye var jo krem! Hvem, og hva var ideen bak?

"Vi fikk tilbud om en total re-design av cover, booklet og remastering. Kult med nye influenser/inspirasjon, så valget var enkelt her. I tillegg er jo filene fra originalcoveret long gone. Vi er super happy med jobben som Dehn Sora har gjort. Jeg kan faktisk ikke svare på hva designeren har tenkt rundt coveret,men synes det passer godt til musikken og feelingen på skiva!!!"

Hvordan opplevde dere i bandet det å høre denne nye versjonen for første gang? Var det en gedigen opplevelse? Eller føler dere at det ikke har skjedd så mye på lydsiden? Jeg har ikke sammenlignet til info.

"Er kun meg i skrivende stund som har hørt re-utgivelsen. Det låter friskere etter remastering. Skiva er 21 år gammel i år, så jeg vil ikke kalle det en gedigen opplevelse,men som sagt veldig kult at noen tar seg bryet til å gi ut den på nytt :)."

Og denne kom også ut på kassett, det er sprekt, og spesielt siden den dukket opp før denne bølgen som nå er litt i tiden. Hvordan kom dere på å slippe den på kassett? Og så lenge før både co og lp?

"Damien LuceCold Dark Matter styrer alt rundt denne utgivelsen. Kassett er hans ide. Men fett nok det :). Jeg digger rått at han valgte det."

 Dsc5052lørdag, Red Harvest, Tons Of Rock  Bilde: Tons Of Rock, fotograf: Jørgen Freim

Lp kommer, men når? Og vil det foreligge forskjellige versjoner?

"Alt jeg vet er at det kommer vinyl. Tviler på at det blir flere versjoner."

På disk to av cd-en du var så kul å sende til meg nå nylig var det en bonusdisk. Vil den være å finne på lp-en også?

"Nei, Blastfest-opptaket blir ikke med. Men vi skal gjøre opptak av Infernokonserten med tanke på bonus på vinylen."

Og Blastfest-konserten, hvordan gikk den? Jeg var dessverre ikke der, jeg fikk med meg jobben dere gjorde på Tons Of Rock.

"Blastfest-giget var utrolig kult. Det var første gangen vi var sammen på en scene igjen på over 6 år. Responsen fra publikum var også overveldende. Liveanmeldelsene i etterkant var også veldig bra."

Red Harvest gjenoppstod jo til, som nevnt, Blastfest, som jo som kjent avlyste årets utgave. Ble det nok blod i systemet til at monsteret vil fortsette? Nye låter, kommende skive, flere konserter? Eller blir det lowkey?

"Vi tar små steg, men planen er å gi ut noen nye låter. Vi har en god del materiale fra en preprod vi gjorde sent 2009. Noen av disse skal brukes samt noe helt nytt. Planen er en ep, vinyl og streaming. Konserter utover Inferno er ikke planlagt, men vi er interessert i å spille mer live."

Og er det interesse for bandet i dag? 

"Håper da det:), det vil tiden vise. Red Harvest har aldri vært et band for de store massene, men håper de som har fulgt oss en stund henger med!"

Henger med ja. Det får meg til å tenke på en dag i 03, etter en gig i Kristiansand, hvor Red Harvest står bom fast på en slette utenfor Kristiansand med politiet som har lagt ned kjørenekt. Van-en til bandet hadde en svær henger med backline. Jeg hiver meg i bilen og kommer med en svart (naturligvis) Renault Scenic, hele 1,6 l. motor, og må overta hengeren og dra den med svartrøyk i hælene helt til Sandefjord og Elements Of Metal-festivalen. Det gikk en tank på den turen, mest fordi bakdelen av bilen var farlig nær bakkenivå noen ganger :) Ah, minner. 

Dere har vært med i gamet lenge, vi snakker mange år. Jeg så dere første gang i Kristiansand rundt 90-91, så; hva er de største forskjellene med å være band i 2017 kontra i den tiden dere holdt på? 

"Hvis vi sammenligner 1990 og 2017 må vel største forskjellen være på kommunikasjon- og mediabiten. Nå er jo alt så mye enklere med innspilling, promotering etc. Utover det er det så utrolig mange skiveslipp med band pr. år at jeg ikke henger med lenger.Vanvittig race om oppmerksomheten til publikum. Til slutt så er det jo alderen også. Ha-ha. Stay metal folks!!!"