H Madd

Kruk "Before..."

av yngve

497b345eFull tittel: "Before He'll Kill You" (re-)

Selskap: Metal Mind Records

Release: 24.02.14

Debuten til dette polske blir re-utgitt av Metal mind, som bonus ligger det tre ekstraspor, to livekutt fra Kruk og en versjon av 'Knocking At Your Backdoor' (Purple), også den live.

Det som slår meg er at Kruk må være et band som har litt innskrenket nedslagsfelt. Vel er skivene sendt ut i verden, men jeg tror ikke bandet opplever den helst store suksessen utover i Polen, hjemlandet. Jeg kan ta skammelig feil, men det er litt som Stage Dolls og andre norske nasjonalskatter; litt navn der ute, men mest kjent og elsket av hjemmepublikumet. 

Kruk@Facebook

Kruk har greie låter, de har en bra produksjon og ligger i hardrocksvingen hvor nyere Rainbow okkuperer plass, og det er tydelig at de trekker inspirasjon fra 70- og 80-tallets hardrock-dinosaurer. Helt greit å ha denne i spilleren, men det er som i så mange andre tilfeller; skal jeg hører slikt velger jeg andre band. 

Vokalist Tomasz synger bra, men har en anelse slakk på engelskuttalelsen. Ikke slik du kanskje hører for deg, han gjør egentlig en kul jobb, men det er litt finsliping igjen om han vil slippe unna en anmelders lupe :). 

Ok hardrock, fint gjennomført, mye kul synth/Hammondorgel og en skive jeg godt kan tipse om.

Jeg blir litt forvirret over hva de vil fortelle med coveret, og hvem som vil drepe meg. En svart kråkefyr som vil dra en vakker, lettkledd dame inn i en giljotin, hm, hva er det med banda som absolutt vil skade kvinner? Nei, man blir ikke alltid klok på slikt. 

6/10

Tracklist:

  1. Lady Chameleon
  2. Be A Dream
  3. The Guillotine
  4. Reality (It's A Foolish Cry)
  5. The Escape
  6. Dream Just A Dream
  7. Paranormal Power Lasts
  8. Out Of The Body
  9. Before He'll Kill You