National Freakshow "The Chosen"

av yngve

National Freakshow The ChosenSelskap: Hillstump Records

Release: 17.11.17

Larvikbandet er tunge, sinna og kjører med vinduene nede og knyttneven ut av vinduet.

Det er et band som liker seg i en tung setting, det er også et band som ikke er veldig riffete eller detaljert, det dreier seg om et band som nok har hørt Orgasmatron-låten og legger låtene under det Lemmy og co fiksa spå bra tilbake i 86.

National Freakshow@Facebook

For enkelte kan nok dette bli litt repeterende, for det er en ganske lik oppskrift de bruker. Vokalen er grov, ikke growl, men en dyp og bra form for death'n roll kanskje? En feit finger og rufsete stemmebånd. 

Musikken under er ofte tuftet på tunge akkorder, drivende og gyngende, med et uttrykk jeg vil tro kan funke bra live. Men som helhet er skiva nok litt til siden av det jeg personlig spiller for mye av. Det er fett i sin sjanger, men utfordrer ikke meg nok. 

Sjekk ut skiva på Spotify HER .

Det er kun smak om smak og preferanser, er du der at du liker tung, velspilt og groovy metal, som ligger på det jevne i tempo, men hvor det dampveivalser deg ned i asfalten, synes jeg du skal sjekke de ut. 

Karakterer i slike tilfeller litt balansering. Jeg ville subjektivt lagt meg på en sterk femmer eller svak sekser. Sekseren er sterk om jeg flytter alt opp til et nøytralt nivå. I sin stil er det definitivt greie saker, og med bra lyd og trøkk får de fram styrken i det de holder på med.

Cover av Ragas 'Noen Å Hate' funka ok. Ikke en sang jeg liker spesielt godt, eller et band jeg liker veldig bra, men versjonen her var bra. Den trengte litt mer metal :).

6,5/10

Tracklist:

  1. My Throne
  2. Exposed Flesh
  3. God Is Dead
  4. Noen Å Hate
  5. The Evil King
  6. The Weeping Man