Kilanerin-a_war_against_the_world-add_kort-500-opt

Diabolical "Eclipse"

av steinar selstø
Diabolical 19

Selskap: Indie Recordings

Release: 15.02.19

Svenskene har opparbeidet seg solid rutine. Det femte albumet er gjennomført og tilgjengelig, men langt fra spennende.

Diabolical@Facebook

Det åpner med selvransakende We Are Diabolical. En pussig sak. Å høre et band messe gjentatte ganger i løpet av et spenn på knappe 4 minutter at de er seg selv, vel, det skaper skepsis. Bombastisk og mektig er vel og bra det, men dette skurrer veldig. Selvsagt bærer ordet diabolical på flere betydninger, men det endrer ikke følelsen av at noe ikke stemmer. Den rene vokalen gir dessuten et fryktelig pyntelig preg.

Betrayal, og resten av skiva, er mer ordinære. I denne sammenheng er det på sett og vis positivt. Førstelåta er regelrett tung å fordøye. Resten er lettere å lytte til, hvilket leder over til neste problem. Eclipse framstår nemlig som en skive med lite interessant innhold bak fasaden. Produksjonen er massiv. Uttrykket er storslagent, med utstrakt bruk av kvinnelig backingkor. Låtene er enkle å lytte til. De er pene og polerte, som vasskjemmet hår. Resultatet er et knippe sanger som er kjedelige mer enn noe annet.

Melodisk finnes det utvilsomt bra ting her. Ellers er det fint lite å bite seg merke i, og skiva ender kjapt opp som intetsigende bakgrunnsmusikk.

3/10

Tracklist:

  1. We Are Diabolical
  2. Betrayal
  3. Black Sun
  4. Failure
  5. Inception
  6. Hunter
  7. Tyranni
  8. The Fire Within
  9. Requiem