Rockman Hm 2024 500x80

Split Heaven "The Devil`s Bandit"

av arni sørlie

1450156 1442122689341532 484400378 NSelskap: Pure Legend Records/H`ART Distr.

Hmmm, Metal fra Mexico med ord som heavy og speed brukt i promoskrivet. Men så spennende da, jeg har jo lite imot hverken heavy eller speed, og at vi snakker Mexico er jo egentlig bare kult! 

Mexico har jo en litt slik lovløs vibe og attitude forbundet med seg, og det skal vise seg at heavyen de dryler ut i verden faktisk ikke sparer på hverken attityde eller bryr seg om dagens lover i musikverdenen.

De har holdt på i 11 år, og gjennom hele sin karrière har gammelheavyen vært fundamentet. Her på The Devil`s Bandit er det ikke tvil om at de enda holder en fot godt plantet i samme genre, men det låter ikke undergrunn, som mange av gjengens like gjør. Introen bygger raskt og heftig opp til et tungt monsterriff som kunne ljomet på i flere minutter, men gutta er tydeligvis mer interesserte i å komme i gang med litt up-tempo greier...

...for fra sang nummer to, med den klingende tittelen Danger Zone, fyres det av det ene klassiske metaløyeblikk etter det andre. Litt klisje må man påberegne, men det er ikke overdrevet på noen måte her. Jeg får flere ganger litt assosiasjoner til de første Gamma Ray-platene, men lyden er litt feitere hos mexicanerne. Oh yeahh, det er veldig bra lyd å spore på denne djevelens banditt. 

Noe av det jeg likte best var faktisk lengden på platen, perfekte 41:41 minutter. Når de på toppen av alt greier å plassere ut godbitene jevnt fordelt på 10 sanger, inkludert intro, blir det vanskelig å finne noe å utsette på platen. Altså, hvor originalt kan man lage det i sjangeren, og skal det ikke, som her, være en del fine melodier, type sing-along refrenger..? Jo så absolutt spør du meg! 

Det trøkker, det svinger, det låter kult, og bandet er et friskt tilskudd til heavy-/power-scenen. Personlig ble sang nummer 9, Sinner, min favoritt. Hekkan så det mates på, og fyrer du denne opp på fest, vær ikke overgitt om hele festen hyler I`m a sinner gjennom hvert refreng, samt hiver på seg luftgitaren!

8,5/10

Tracklist:

  1. The Arrival of the Gunslinger
  2. Danger Zone
  3. False Martyr
  4. March Of The Dead
  5. The Devil’s BanditWaiting For The Angel Of Death
  6. Runaway
  7. Diamond Gaze
  8. Sinner
  9. Right to Rule

Split Heaven@www

Split Heaven@Facebook