Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Tomorrow's Outlook, solfaktor

av yngve

Tomorrow's Outlook 21

Coverkunst: "Rado Javor, som bandet har samarbeidet med tidligere, inkludert på deres forrige album A Voice Unheard, har laget det fantastiske omslaget til skiva."

Harstadbandet slipper skive tidlig neste år, første video er her.

Tomorrow's Outlook@Facebook

Og for å presisere, bandet er fra Sørvika, "...et lite tettsted noen mil sør for Harstad", bare så jeg har det på stell :).

Bandet består av bassist Andreas Stenseth og gitarist Øystein Kvile Hanssen, samt manager Trond Nicolaisen, det er denne trioen som skriver materialet. Lineupen kompletteres av  Tony Johannessen på vokal), trommeslager Owe Lingvall og gitarist Valentino Francavilla.

'Black Waves' kommer ut tidlige neste år, via eget selskap som har fått navnet Sörvik Rock Music. 

"Albumet er mikset og mastret av den tyske stjerneprodusenten Sascha Paeth (Avantasia/Masters Of Ceremony)."

Vi koser oss med fet video til låten 'Wait For The Sun', hvor konseptet går slik:

"Etter å ha blitt halshugget for sine forferdelige ugjerninger våkner Morder-Anna forvirret og uten hukommelse ombord på båten til Draugen. Han fører Anna tilbake til henrettelsesstedet på Steglholmen der det etter hvert demrer for henne hva hun har gjort da hun ser sine egne levninger på stake ute på øya. Etter en kort interaksjon med Draugen skjønner hun at hun er dømt til å seile med ham i evig fortapelse og pinelse."

Skiva er et konseptalbum, og basert på en rekke grusomme hendelser  fra den lille halvøya Gressholman og områdene rundt, i Vågsfjorden utenfor Harstad. 

"Alt fra en svunnen tid mellom det herrens år 1748 og til utpå 1900-tallet. Historiene fortelles stort sett gjennom personene som var involvert, og bærer preg av den tids frykt og overtro som var vanlig langs kyststrøkene oppe i Nord-Norge.

Størstedelen av albumet tar for seg et brutalt dobbeltdrap på to samegutter og en rettssak som endte med at tre stykker til måtte bøte med livet. Vi får også høre om en dramatisk brann som betydde slutten for et av Nord-Norges største og travleste handelssteder.

Bandet tar selv i bruk begrepet arktisk heavy metal for å beskrive musikken, som i stor grad er inspirert av en sterk tilhørighet til landsdelen."

Tracklist:

  1. Eventide
  2. Oceans of Sadness
  3. Black Hearts and Roses in Snow
  4. Black Waves
  5. Silver Ghost
  6. Wait for the Sun
  7. Lament of the Damned
  8. When Falls the Axe
  9. The Monument
  10. The Calm (Aria-cover)