Karmøygeddon 24

Yuma Sun, mørk dramatikk, dommedagsrock

av yngve

UnnamedBandet slapp skive 1. april, her har du en dose info.

"Bandets oppkok av post punk, atmosfærisk mørk rock, sammentvinnet med rett-frem rock’n roll, blues og alternativ  country er like elektrisk som det er berusende.

"

Ble du smart av det? Hm, det er en forklaring som nesten fordrer at du sjekker ut musikken vil jeg tro, og forhåpentligvis ble du nysgjerrig. Bandet kjørte igang i 2012, dette er den tredje utgivelsen så langt, og kombinerer inspirasjon fra "... flere forskjellige aktører verden over. Fra Townes Van Zandts trubadur-noir til Amerikansk post-punk, rock’n roll fra  The Gun Glub og de britiske kronbærerne i The Cult , alternativ rock fra band som Crime & the City Solution til naboene fra  Sverige i The Hellacopters og The Hives . Alle avgjørende for Yuma Suns lydbilde. 

Den uhyggelige energien av rock, sammen med en grublende besettelse av moderne Americana resulterer i en utrolig unik estetikk og klangverden."

"Albumtittelen er den perfekte refleksjon av vår musikk" sier frontmann og gitarist Jaran. "Det er mørk dramatikk. Mye referanser til apokalypsen og død i låtene våre - som også er viktig i vårt liveshow. Vi setter bokstavelig talt fyr på scenen  og ønsker at publikum skal bli infisert av lidenskapen vår. Disse uttalelsene blir støttet opp av intensiv turnering, oppvarmingsjobb for Kaizers Orchestra foran et folkehav på 25000 mennesker, samt et fullstappet lokale på sin konsert på Reeperbahnfestivalen i Hamburg."

Videre leser vi at for innspillingen av bandets tredje skive, det ble søkt tilflukt på "... det isolerte Island og Sundlaugin Studio. Det tidligere  svømmebassenget er blitt omgjort til et toppmoderne lydstudio av selveste Sigur Rós og er blitt brukt av band og artister som Damien Rice, Savages, Of Monsters And Men, Solstafir, Björk og mange flere."