Karmøygeddon 24

Meltdown "Answers"

av yngve

10259867 532706300228906 1681396512437309219 NSelskap: Mecanical Records

Release: 2015

Bandet ligger i et moderne og hardtslående landskap.

Medlemmene representerer Fredrikstad og Sarpsborg, byer som har fostret en del metalband i årenes løp. Ikke sykt mange, men byene er på metalkartet. 

Meltdown spiller en groovy og melodisk form for metal, med to vokalister, ikke sjokkerende en kombinasjon av growl og clean. Begge gjør en god jobb, men renvokalen, som tidligere Witchhammer-sanger Thomas står for, har enkelte partier der jeg synes det ble bittelitt svakt. Men jevnt over er det et bra samarbeid. Pat derimot, growleren, extremvarianten, er veldig kledelig og en fryd å høre på. I samspill med Thomas funker det fint. At Thomas er en renvokalist som er litt uvanlig å ha i et slikt band, gjør det hele litt annerledes, og interessant. 

Låtene ligger også i et todelt landskap, hvor det enten er ganske hardt, eller musikken legger seg ned og omfavner det melodiøse. Men det er ofte hardt, så selv med flørting mot noe som er i ytterkant av det bandets uttrykk kanskje står for i hovedsak, er det et thrasha band vi har med å gjøre. 

Låtene hver for seg ga meg ikke så utrolig mye, det var mest en helhet som handler om groove, melodi og det som skjedde i øyeblikket. Etter avspilling var det ikke låtene som stod igjen, men det uttrykket de har valgt seg; groove og melodi.

Produksjonen er kul, den kler opp sangene veldig bra. Spesielt er gitarene, når de riffer beintøff groove, på stell. Og slik vokalen(e) havner i det hele er også fett, så nivåene i miksen er ok. 

Meltdown@Facebook

Meltdown debuterer med Answers, om de har alle svarene vet jeg ikke. Jeg følger gjerne med på hva de finner på av sprell i neste runde, for mye er på plass. Vinneren er disse drivende thrashriffene som veksler over i blytunge Panterariff. 

Litt å gå på er det, men de skal få syveren, den har de ærlig fortjent. Men det er nok mer en halvkarakter ned enn en sterk syver.

7/10

Tracklist:

  1. Answers
  2. Blackbox Paradise
  3. The Curse
  4. Time Of War
  5. Hollow
  6. Mariana Trench
  7. Nightmare