Karmøygeddon 24 Paradogmata Ad Hmno 500x80

Norsk Urskog@Inferno 2014

av yngve

Harald Med Hatt White GradientNorsk Urskog er et herlig konsept som sikter på å vise fram mindre norske band på en egen scene under årets Infernofestival. Vår eminente webmaster Harald har ikke bare thrashbandet Imbalance å henge fingrene i, han er også skogvokter i den norske urskogen, det fordrer en prat, her er resultatet.

Norsk Urskog sikter på å presentere kvalitetsfylt metal for et større publikum, det stemmer bra det?

"Jo det gjør jo forsåvidt det. Vi konsentrerer oss imidlertid om en myldrende undergrunn, og dermed en del band som ikke får den oppmerksomheten vi synes de fortjener til vanlig (det der er jo synonymt med agendaen her på Heavymetal.no, fett! - Yj). Den briljante idéen som startet det hele en gang i tiden, var rett og slett at vi kunne bruke Infernofestivalen til å promotere ukjente norske band for et internasjonal bransje og -publikum."

Det ble litt stress for dere når den allerede satte scenen ble endret vil jeg tro, hva var grunnen til at dette skjedde? Jeg har hørt nyss om hotellpamper og greier, men ville sjekke med deg som har korrekt info - og forhåpentligvis langfingeren i behold om det skulle trengs :)

"Det stemmer. det er rett og slett en eller annen hotelleier som har funnet ut at Oslo trenger minst ett hotell til. De har tatt over hele bygget som DeVilles ligger i, og skal pusse opp rubbel og bit. DeVilles forsvinner ikke, men må holde stengt inntil dette arbeidet er ferdig.Vi ser ikke bort fra at vi kan havne tilbake på DeVilles igjen neste år."

Internasjonalen, den er vel ganske så sentral? Jeg mener den ikke er så altfor langt unna selve Infernofestivalens hovedscener på Rockefeller?

"Internasjonalen er absolutt ingen dårlig erstatning for vår del. Beliggenheten er så godt som perfekt midt mellom festivalhotellet og Rockefeller/John Dee. Det er også et noe større lokale med en bedre scene, så det klager vi absolutt ikke over."

Banda som stiller på Internasjonalen er ikke jyplinger, for alle tre har holdt det gående lenge og alle tre har solid fotfeste i norsk metalscene. To ganske extreme og ett litt annereldesorkester. Hva var tanken bak i det å plukke akkurat disse tre banda? Endolith, Wyruz og Unspoken?

"Akkurat hvorfor det ble disse tre banda er ikke så lett å svare på. Det var sinnsykt vanskelig å velge, og aller helst skulle vi ha gitt alle som er med på cd-en en mulighet til å spille. Men noe av det som gjorde utslaget er at vi ville ha et spenn av forskjellige stiler og band fra litt forskjellige kanter av landet. At det også er band fra hver sin  generasjon av metal er heller ikke noen ulempe.

Det sagt så synes jeg alle tre representerer noe av det beste den norske undergrunnen har å by på, så jeg har ingen problemer med å anbefale de som skulle våge seg ut kvelden før påske om å ta turen innom!"

Hvordan er Norsk Urskog knyttet til Inferno? Kun løst? Eller er det et konsept Inferno vil inkludere fast framover? Det er jo utrolig viktig å presentere nye band og spa litt, og hvem bedre til det enn folk som er engasjert i undergrunnen :)

Norskurskog Front Cover

"Vi er i utgangspunktet helt uavhengige av Inferno, og bruker dem bare som en arena for å spre musikken. Inferno har hele tiden vært veldig positive til prosjektet, og støttet det ved å gi oss muligheten til å dele ut cd-ene via deres goodiebags. Scenen på klubbdagen er også noe vi organiserer selv under Infernoprogrammet på samme måte som de andre scenene denne dagen organiseres av sine respektive plateselskaper etc. Inferno er gode å ha i bakhånd om man trenger hjelp til noe, men ellers styrer vi skuta selv."

Det har jo kommet tre samleskiver som favner konseptet også, sist i 2011, vil det foreligge ny sampler til årets festival? Om ikke, er det knyttet til konstander eller det å finne band som vil være med?

"Joda, det blir cd i år også. Det er det som er utgangspunktet, de tre banda som spiller på klubbscenen vår er også å finne på cd-en, i tillegg til 12 andre band! Noen som har vært med tidligere og noen som er med for første gang. Å finne band er sjelden noe problem, å få de til å holde seg innenfor deadlines er mye vanskeligere :)

Kostnadene ved prosjektet er noe av grunnen til at jeg av og til går lei og tar et opphold på et par år. Jeg vil holde prisen for å delta nede, slik at flest mulig skal ha muligheten uten at det er økonomien som setter begrensningene. Det ender stort sett med at jeg blir sittende med en del ekstra utgifter som jeg ikke får dekket inn uten eksterne sponsorer. Og slike er det ikke så lett å finne :) Men hey, pengene går ihvertfall til metall og øl, så da skal man vel ikke klage så alt for mye!"

Du er pinadø en kraftkar i norsk metal Harald, ikke bare driver du med ekspedisjoner i urskogen, du er også grunnen til at de som leser dette faktisk leser dette ;) Heavymetal.nos redningsmann :) Hva driver deg til å holde ut? Og vi må jo også nevne at du er frontfigur i det grepa bandet Imbalance, som scora en innertier for sisteskive for en tid tilbake.

"Oi, det var da voldsomt til superlativer... Kraftkar og kraftkar... En viss *pondus* har man jo opparbeidet seg etter hvert.

Jeg prøver vel bare å bidra litt der jeg kan, men det er det jo en god del andre som gjør også. Ikke minst du selv, og andre zine-redaktører, skribenter, radioverter, konsertarrangører osv. rundt omkring i landet. Foruten musikken i seg selv er det nok det jeg liker best med det norske metallmiljøet - det er en hel gjeng med driftige og flinke folk som bidrar, samarbeider og får til utrolig kule ting. Gjerne uten de store budsjettene eller så mye håp om egen økonomisk vinning. Det er også hvorfor jeg helst holder meg i undergrunnen, her handler det fortsatt om musikk for musikkens del, ikke penger eller markedsandeler.

Nu Logo

Selv er jeg nok mer komfortabel med å programmere og lage websider enn å tigge penger og arrangere konserter, men har man fått en idé inn i hodet må man trå til selv om noe skal bli gjort. Heldigvis har jeg en del hjelp denne gangen, så jeg kan drive mer med noen av de mer tekniske tingene mens folk som er flinkere med mennesker dealer med slikt.

Takk for skryt av Imbalance! Vi spiller fort og jobber sakte, men det kommer nok nye ting derfra etter hvert også."

Hvorfor skal folk komme på Internasjonalen? De har jo Inferno, de har jo festivalhotell, konferanser og muligheten til å se ikoner innen extremmetallen vandre rundt og sanke cred - hvorfor skal folk finne veien ned til dere?

"Norsk Urskogs scene på Internasjonalen er jo absolutt en del av Inferno, og din dagsbillett eller festivalpass slipper deg rett inn her også!

Så hvorfor skal folk komme dit? Fordi det er kveldens beste lineup! Tre grisefete band som garantert gir nakkemusklene den oppvarmingen de trenger for resten av festivalen! Og ikke minst er det en god sjanse til å se et knippe band jeg tror det vil bli mye mer oppmerksomhet rundt fremover, og det før så mange andre har sett dem!

Jeg kan garantere at de som tar turen ikke vil angre på det!"

Man takker og bukker for at du stiller opp Harald, har du noe å  tilføye eller klage på, her er stedet å gjøre det på - så lenge du  holder deg innenfor norsk lov :)

"Takk til deg Yngve, for at du gir oss muligheten til å snakke litt om prosjektet og det vi brenner mest for - den norske undergrunnen! Håper å se mange glade fjes på Internasjonalen på klubbdagen, og ellers rundt på Inferno i påsken. Vi feirer tradisjonellt og i svart i år som alle år!

Mer info om Norsk Urskog finner du HER . Husk å støtte undergrunnen og lokale band!"