C342cd6b 0dc1 45aa B22a D3aa66cbb9e5 Rockman Hm 2024 500x80 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80 Mt Reklame Banner 032353

Satanica "Resurrection Of Devil's Spirit"

av steinar selstø

Satanica 20Selskap: Iron Shield Records/PURE STEEL RECORDS

Release: 24.07.20

Japanerne var ukjente for meg. Enormt bra kan man vel ikke si bandet er, men samtidig er det definitivt sjarmerende det kvartetten driver med. En kjapp sjekk av diskografien antyder at dette er en gjeng som vet hva de vil, og det de vil er ikke å være nyskapende. Digger du klisjeer og liker klassisk heavy metal, kan det hende du faller for bandet.

Det mest åpenbare ankepunktet, med mindre sjangerpreferansene gjør dette komplett uspiselig, er vokalen. Mannen har et begrenset register og makter ikke de store krumspringene. Heldigvis har han vett til å holde seg unna nettopp krumspring. Dermed kan man på sett og vis si at det vokale funker. Følelsen av at dette kunne vært flere hakk tøffere med en dyktigere mann bak mikrofonstativet er likevel vanskelig å befri seg fra.

Materialet er ofte utpreget melodiøst og i midtempo, eller midtempo pluss. Innimellom varieres det med tyngre og riffbaserte partier. I tillegg har låtene ganske god identitet, blant annet takket være refreng som er lett gjenkjennelige, og skiva føles dermed ikke som en lang seanse der mer eller mindre samme låt plankes. Tvert imot. Det finnes også en del kule gitarting, blant annet i instrumentale Kamikaze, som faktisk er et av høydepunktene ved siden av Thunderstorm. På den andre siden finnes låter som tryner. Liar kan nevnes, men i enda større grad Dark Star.

Satanica@Facebook

Totalt står ikke Satanica fram som en nødvendighet, men bandet har absolutt noe å by på og makter til tider å få rockefoten i gang.

5/10

Tracklist:

  1. Resurrection
  2. Bloodthirsty
  3. Liar
  4. Black Widow
  5. Kamikaze
  6. Thunderstorm
  7. Dark Star
  8. Like a Fire
  9. Deal with the Devil