Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Vorbid, plateselskap

av yngve

Vorbid Precover 301017Det er Osloselskapet Indie Recordings som slipper Vorbids kommende skive, som jeg håper både kommer snart og blir tatt godt hånd om. Bandet er spesielt for meg og mange andre, og jeg har troen på at Arendalsbandet kan gjøre det stort om de får maks support. 

Sjekk VIDEO fra Indie Recordings på året som gikk og det som kommer. Tusen takk til Yngvar Larsen for tips!

***

Nyhet fra 30.10.17:

Bandet kommer snart med sitt debutalbum, og her viser Heavymetal.no fram coverbildet.

Når jeg fikk tips om at det var på tide å vise fram bildet, kastet jeg meg over, virtuelt selvsagt :), gitarist Daniel, og fikk noen svar.

I likhet med demoen tenker bandet veldig kløktig på hvordan de framstår, for demoen hadde også et veldig bra cover, som var både blikkfang og en egen stil. 

Coveret, hvordan jobbet dere innad i bandet for å klekke ut hva dere ville ha? Altså, ikke det ferdige resultatet, men hvordan fant dere veien mot det?

"Hver sang på plata bundet sammen til tittellåten. Sangene utenom denne er individuelle historier der hver av de trekker paralleller til tittellåten, som liksom definerer konseptet med plata, uten og nevne for mye. Hvert element i konseptet (hver sang på plata) er illustrert i platecoveret, og mer enn det kan jeg ikke si før folk begynner å lese tekstene til plata, når vi kommer så langt. I forhold til prosessen hadde jeg en idé om menneskehjernen som midtpunkt omringes av faktorene som styrer og påvirker den.

Vi satt oss ned og diskuterte hvordan de forskjellige faktorene (sangene) skulle illustreres gjennom de 5 skikkelsene, og kom frem til det vi har her. Selvfølgelig er skissen vi lagde et veislakt i forhold til det Andrei kom frem til."

Og hva fikk dere til å velge Andrei? Og du fortalte meg at det kostet tid og penger, det betyr at dere virkelig satser? 

"Andrei Bouzikov fant jeg gjennom platecoveret til Scenorios of Violence av Violator, for 1-2 år siden, som jeg likte veldig godt. Når vi, for noen måneder siden, diskuterte platecover, landet vi til min fryd på Andrei. Vi ville alle ha en stil som sikter mot Ed Repkas tidlige verk, men liker ikke hvordan denne stilen i større og større grad blir finpusset i photoshop. Den perfekte kandidaten var rett og slett Andrei. Han er behjelpelig og en utrolig god samarbeidspartner gjennom hele prosessen, og anbefales sterkt.

Platecoveret til ep-en fikk ulike blikk, noen mente det ikke passet stilen andre digget det. Som noen sikkert vet, ble platecoveret til ep-en laget av en venn av oss, denne gangen ville vi ha et cover laget av en som tidligere hadde laget cover til profesjonelle artister. Ikke et ord vondt mot Tom Andre Kastet som lagde ep-coveret, folk kan si hva de vil, vi digger det fortsatt."

Me too!!!!

Vorbid@Facebook

Vorbid LogoNår er det folk får lov å høre en smakebit da? Og hva slags utsikter har dere? Før jul, konserter, hva skjer framover?

"Vi har i skrivende stund bare mixing og mastering gjenstående, som er lagt til begynnelsen av november, så en teaser vil sannsynligvis komme mot slutten av neste måned, uten å vite noe sikkert. 

Når vi deltok i Massive Destruction-konkurransen i Drammen i fjor, fikk vi snakket med dommeren Gunnar Sauermann, som var hard på dette med å finne noe som definerer bandet vårt. Jeg har ikke tenkt mye på dette før nå i det siste. Det er noe mye mer EGET over denne plata kontra ep-en. Ja, det er thrash, ja, det er prog, men det er Vorbid

Fremover blir det spennende, mye ligger på hva slags tilbakemelding vi får på plata. Releasekonsert er ikke satt enda, selv om vi skal spille i Kristiansand (Onkel Aksel) 9. desember. Neste år så langt har vi et par-tre festivalgigger, men jobber fortsatt med bookinga, så vi får se. Vi har fortsatt store overraskelser som venter før jul, så det er bare å holde seg oppdatert."

Heavymetal.no følger med, og melder inn det som skjer. Forhåpentligvis kommer jeg meg ned i en stol i Mølla Studios og får et lite innblikk i hva som venter dere - følg med! :).